520 - 110 Zang Hong Hua Šafrán Setý 1g
Sušené čnělky šafránu (Crocus sativus) jsou jednou z nejvzácnějších a rovněž nejdražších léčivek.
Kategorie: | ALTERNATIVNÍ RECEPTURY |
---|
Sušené čnělky šafránu (Crocus sativus) jsou jednou z nejvzácnějších a rovněž nejdražších léčivek.
Nový Šafrán setý kvality NEGIN A+ za zaváděcí cenu. Sušené čnělky šafránu setého (Crocus sativus) jsou jednou z nejvzácnějších a rovněž nejdražších léčivek. Tradice jeho využití pochází z Mezopotámie či Persie, odkud se šířilo všemi směry po tehdejším známém světě. I pro svou účinnost a výjimečnost se brzy stal součástí tradiční čínské fytoterapie jakožto léčivka Zang Hong Hua (tibetský červený květ).
Terapeuticky se šafrán využívá:
na snížení horečky
při poruchách trávení
pro podporu vylučování žluči
pro močopudné účinky
pro celou škálu psychických poruch
Šafrán oživuje krev se speciálním vztahem k hrudníku. Hrudník uvolňuje a je zvláště účinný v uvolnění stagnací a blokád ze sklíčenosti (anebo se sklíčeností). Právě emoce YOU (smutek) a její svazující efekt tvoří problém, který často vzdoruje našim terapeutickým snahám, protože je špatně čitelný i (bez šafránu) léčebně ovlivnitelný.
- je neutrální povahy
- je ostrý
vstupuje do drah Jater a Srdce
Šafránu se v ordinaci i kuchyni používá s mírou - “jako šafránu”. Terapeutická denní dávka je 1/3 gramu, v kuchyni se říďte empirií a množstvím strávníků. Přehnané množství šafránu bude mít za následek hořkou paellu. Nepřekračujeme denní dávku 1 gram a to ani u těžkých psychických stavů.
Upozornění: Šafrán nepodáváme těhotným a kojícím ženám.
Zdravotní tvrzení u tohoto produktu nám zakazuje legislativa EU.
Bližší informace naleznete na veřejně dostupných zdrojích.
Způsob použití:
Při přidávání do pokrmů rozmělněte (mezi prsty, v hmoždíři) a použijte až ke konci vaření
Vhodný do mléka nebo do obilných kaší.
Vylouhovaný šafrán:
- dejte trochu šafránu do hmoždíře a opatrně jej rozemelte (můžete ho drtit s trochou cukru)
- pak smíchejte asi jednu čajovou lžičku směsi s polovinou sklenice horké vody
- zakryjte a nechte louhovat několik minut
- tento výluh můžete skladovat v uzavřeném sklenici v lednici po dobu jednoho týdne
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.