Jedná se o velmi jemně mleté (pudr, prášek) kořeny a oddenky kořenů hořce žlutého (Gentiana lutea L.)
Hořec žlutý (lat. Gentiana lutea) používali k podpoře chuti k jídlu již staří Egypťané, Řekové i Římané. Hořec, jinak nazývaný gencián, se taktéž využíval při trávicích potížích. Zejména ve středověku se stala rostlina velmi populární, jelikož je mnohem šetrnější a nedráždí tolik střeva jako jiné byliny podporující trávení. Hořec je často přidáván do různých likérů, vermutu a jiných alkoholických nápojů na podporu trávení.
Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Normální trávení. Osvěžení těla.
Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.
Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.
V Německu je hořec schválen jako léčebný prostředek při ztrátě chuti k jídlu a zažívacích obtížích. Má celkový posilující vliv na organismus, pomáhá tělu správně fungovat.
Tradiční použití: Na špičku kulatého nože 20 min před jídlem
Upozornění: Není vhodný pro těhotné a kojící ženy a lidi trpící na vysoký krevní tlak.
Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.