Arjuna kůra
Prioritně se kůra z arjuny BIO využívá pro udržení a podporu kardiovaskulárního systému, blahodárně působí na funkce jater, ovlivňuje chuť k jídlu.
Kategorie: | BYLINY |
---|
Terminalia arjuna BIO neboli vrcholák arjuna je strom dorůstající výšky až 25 m. Kmen je velice bytelný a podélně vytváří široké klenby, ze kterých odrůstají větve směrem dolů, kůra stromu je hladká a šedá. Listy arjuny jsou na líci zelené a hnědé na rubu, kuželovité a podlouhlé. Květenství je světle žluté a objevuje se mezi březnem a červnem. Plodem je lysé, vláknité, zdřevnatělé ovoce, které může mít až 5 cm v průměru a je rozdělené do pěti separátních oddělení. Arjuna plodí v podzimních měsících – září a říjnu.
Domovinou arjuny BIO je jižní a centrální Indie. Kůra z arjuny byla poprvé při fytoterapii využita v 7. století před Kristem. Prioritně se kůra z arjuny BIO využívá pro udržení a podporu kardiovaskulárního systému, blahodárně působí na funkce jater, ovlivňuje chuť k jídlu.
Složení: 100% Terminalia arjuna BIO
Tradiční dávkování:
Jednu menší polévkovou lžíci (1–2 ks) sušené BIO kůry vaříme ve 250 ml vody nebo mléka zhruba 15 min. Vhodné je před použitím kůru rozmělnit na menší kusy pro pohodlnější dávkování. Důležitá je pravidelnost v užívání arjuny – nejlépe po 6–8 hodinách 3–4× denně vypít takto připravený odvar.
Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
Země původu: Indie
Doplněk stravy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.