Mandarinka zelená kůra, Qing Pi
Na slunci sušená kůra zelených mandarinek, používaná jako tradiční koření v čínské kuchyni a tradiční čínské medicíně. Chuť je lehce ostrá a hořká. Podle TČM je povahou zahřívací, rozpohybuje čchi.
Kategorie: | BYLINY |
---|
Qing Pi je na slunci sušená kůra zelených mandarinek, používaná jako tradiční koření v čínské kuchyni a tradiční čínské medicíně. Chuť je lehce ostrá a hořká. Podle TČM je povahou zahřívací, rozpohybuje čchi.
Praxe používání citrusových slupek v tradiční čínské medicíně pochází z dynastie Song a je stará sedm set let. Chenpi byl velmi populární během dynastií Ming a Qing.
Před konzumací se Quing Pi namočí do studené vody, dokud nezměkne; doba namáčení se doporučuje ne delší než půl hodiny s ohledem na zachování chuti.
Použití: Kuchyně: asijská kuchyně
TČM: Quin Pi je běžnou složkou v tradiční čínské medicíně, kde se věří, že posiluje čchi
Odvar: vrchovatou lžičku kůry povařte ve čtvrtlitru vody 30 minut.
Nedoporučuje se dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám
Bylinné čaje
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.