Mandarinka zelená kůra, Qing Pi

Na slunci sušená kůra zelených mandarinek, používaná jako tradiční koření v čínské kuchyni a tradiční čínské medicíně. Chuť je lehce ostrá a hořká. Podle TČM je povahou zahřívací, rozpohybuje čchi.

Varianta
Můžeme doručit do:
27.12.2024 27.12.2024 31.12.2024 Zvolte variantu
Skladem Skladem 1 - 3 dny Zvolte variantu
Kód: 33038/50 33038/150 33038/500 Zvolte variantu
Značka: World Herbs
94 Kč 269 Kč 699 Kč od 94 Kč
Kategorie: BYLINY

Qing Pi je na slunci sušená kůra zelených mandarinek, používaná jako tradiční koření v čínské kuchyni a tradiční čínské medicíně. Chuť je lehce ostrá a hořká. Podle TČM je povahou zahřívací, rozpohybuje čchi.

Praxe používání citrusových slupek v tradiční čínské medicíně pochází z dynastie Song a je stará sedm set let. Chenpi byl velmi populární během dynastií Ming a Qing.

Před konzumací se Quing Pi namočí do studené vody, dokud nezměkne; doba namáčení se doporučuje ne delší než půl hodiny s ohledem na zachování chuti.

Použití: Kuchyně: asijská kuchyně

TČM: Quin Pi je běžnou složkou v tradiční čínské medicíně, kde se věří, že posiluje čchi

Odvar: vrchovatou lžičku kůry povařte ve čtvrtlitru vody 30 minut.

Nedoporučuje se dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám

Bylinné čaje

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu