Mladý zelený ječmen - 100% sušená šťáva BIO
Štáva z BIO mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plná vitaminů, minerálů.
Kategorie: | BYLINY |
---|
Mladý zelený ječmen 100% BIO sušená štáva – 100% kvalita, obsahuje pouze 5,4 g vlákniny na 100 g.
Štáva z BIO mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plná vitaminů, minerálů.
Mladý ječmen BIO je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě.
Mladý zelený ječmen BIO společně s ostatními produkty green food patří mezi alkalizační potraviny. Jde o komplexní tonikum sloužící k doplnění minerálů a vitaminů z přírodního zdroje. Pomáhá tělu správně fungovat a vylepšuje celkový stav organismu. Mladý zelený ječmen je účinný antioxidant. Užíváním ječmene prospějete zdraví svých jater a žlučníku.
Pokud jde o zastoupení vitaminů, sušená šťáva obsahuje nejvíce vitaminu B6 . Vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, k normální syntéze cysteinu a homocysteinu. Velmi důležitý vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, funkci imunitního systému a dále k regulaci hormonální aktivity a snižování únavy a vyčerpání.
Druhý nejvíce zastoupený vitamin K přispívá k normálnímu stavu kostí a srážlivosti krve.
Vitamin C pak přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Důležitý je jeho příspěvek pro ochranu buněk před oxidativním stresem, pro snížení míry únavy a vyčerpání a regeneraci redukované formy vitaminu E. Užívání mladého zeleného ječmene je vhodné při zátěži organismu, jelikož vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzívního fyzického výkonu a po něm. Další funkcí vitaminu C je zvyšování vstřebávání železa.
Vitamin C stejně jako vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu.
S nadsázkou můžeme říci, že vám ječmen opět navrátí mládí.
Složení: 100% Hordeum vulgare BIO – sušená šťáva
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.
Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Balení obsahuje 1 desikant, který pohlcuje vzdušnou vlhkost.
TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.
Nutriční hodnoty:
Nutriční hodnoty ve 100 g |
V DDD** (2 lžičky = cca 6 g) |
|
Energetická hodnota |
1 380 kJ/326 kcal |
83 kJ/19,6 kcal |
Bílkoviny |
27,8 g |
1,67 g |
Sacharidy |
39 g |
2,34 g |
- z toho cukr |
23 g |
1,38 g |
Tuky |
3,5 g |
0,21 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
1,1 g |
0,06 g |
Vláknina |
5,4 g |
0,32 g |
Sodík |
4,74 mg |
0,28 mg |
Kyselina listová |
946 µg |
56,76 µg (28,38 %)* |
Vitamin B6 |
17,8 mg |
1,07 mg (76,29 %)* |
Vitamin C |
457 mg |
27,42 mg (34,28 %)* |
Vitamin K |
776 µg |
46,56 µg (62,08 %)* |
* % RHP – Referenční hodnota příjmu
** DDD – doporučená denní dávka
Země původu: USA – Utah
„Horký test”
V usušené šťávě z mladého ječmene je vysoké procento nedenaturovaných bílkovin. Pokud zalijeme šťávu z mladého ječmene vařící vodou, bílkoviny denaturují (stejně jako bílek z vajíčka) a srazí se na povrchu. Čím je poté zbylá tekutina ve sklenici čistší, tím je produkt kvalitnější. Pokud zalijeme rozemletou sušenou rostlinu, nic se nestane, jelikož velké procento vlákniny zabrání pospojování denaturovaných bílkovin.
Viz obrázek – vlevo sušená rostlina, vpravo sušená šťáva.
Doplněk stravy
FAQ
Proč má někdy ječmen sušená šťáva BIO slanější chuť, jindy nahořklou či sladkou?
Odpověď:
Salvia Paradise® dováží nejkvalitnější BIO sušenou šťávu z Utahu z USA. Jedná se o špičkový výrobek, nejkvalitnější na světě.
Rozdíly v chutích se objevují v závislosti na době sklizně (jarní, letní, podzimní) a počasí během růstu.
Slanější chuť je způsobena tím, že rostlina dokázala během růstu absorbovat více minerálů z půdy. Objevuje se u jarní sklizně, kdy je dostatek vláhy a slunce.
Nahořklá chuť je způsobena větším podílem slunečního světla oproti závlaze a větším obsahem chlorofylu. Objevuje se především u letní sklizně.
Nasládlá chuť se objevuje u podzimní sklizně, je senzoricky nejpopulárnější.
Z nutričního hlediska je slanější sklizeň nejvhodnější, lze u ní (vzhledem k vysokému obsahu minerálů) snížit dávkování a tím i zlepšit chuťový vjem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.