Spirulina mletá prášek 1kg
Nejbohatší přírodní zdroj živin na světě. Antioxidant, imunita, hubnutí i apetit, metabolismus.
Kategorie: | BYLINY |
---|
Spirulina patří do skupiny tzv. zelených potravin - Green Food. Jako součást jídelníčku byla známa již některými prastarými kulturami. Pro spoustu obyvatel byla po několik tisíciletí hlavním zdrojem vysoce kvalitní bílkoviny. Spirulinu používali jako zdroj potravy například dávní Aztékové, kteří ji sbírali z jezera Texcoco. Jídlo z ní připravené nazývali Tecuitlatl, což v překladu znamená výkaly kamene. I přes tento až hanlivý název je spirulina jeden z nejbohatší přírodních zdrojů živin na světě.
Spirulina je známá jako účinný antioxidant. Antioxidanty jsou látky, které neutralizují volné radikály v těle, snižují jejich počet a napomáhají předcházet jejich vzniku. Dále spirulina podporuje přirozenou obranyschopnost organismu. Spirulinu je vhodné užívat při redukčních dietách, jelikož má schopnost řídit naši hmotnost i apetit. Pomůže nám hubnout a mít váhu pod kontrolou. Zároveň nebudeme hubnout důležitou svalovou hmotu, kterou nám pomůže naopak udržet.
Jedním z častých problémů populace bývá vysoká hladina cukru v krvi, tu nám spirulina udržuje ve správné normální hladině. Obohaťte svůj jídelníček o tuto jedinečnou potravinu přinášející vitalitu. S nadsázkou můžeme říci, že vám opět navrátí mládí.
Pro obsah zdraví prospěšných a důležitých látek by neměla chybět ve stravě dnešního člověka, zasaženého nebo ohroženého civilizačními chorobami. Spirulina obsahuje velký podíl antioxidantů, vitamínů, minerálů, či esencialních aminokyselin. Spirulina má snad ze všech živých organismů nejvyšší podíl bílkovin. Kolem 70%. Kromě toho protein spiruliny obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Proteiny se nejen podílejí na tvorbě svaloviny, ale jsou důležité i pro chemii mozku a celkový metabolismus. Pokud si uvědomíme, že při tepelné úpravě masa a vajec je zhruba 50 % bílkoviny zničeno, stává se spirulina výborným doplňkem naší potravy.
Mimořádně vysoké hodnoty antioxidantů v podobě beta-karotenu, chlorofylu, zeaxantinu a phycocyaninu chrání organismus.
Spirulina obsahuje velmi vysoké hodnoty gama-linolenové kyseliny (GLA), která patří mezi nenasycené mastné kyseliny. Hraje důležitou úlohu pro zdraví pokožky a vlasů, působí proti zánětlivým procesům při artritidě a napomáhá tělu vyrovnat se s alergiemi. Byla provedena studie na 270 dětech žijících v zamořené oblasti Černobylu, které trpěly zvýšenými alergickými reakcemi. Jejich stav se razantně zlepšil po šesti týdnech požívání 5g spiruliny denně.
Vynikající je působení spiruliny na naši imunitu díky vysokým obsahům beta-karotenu, lipo-polysacharidům LPS a phycocyaninu.
Aminokyseliny a sacharidy obsažené ve spirulině se velmi lehce vstřebávají. T
Z vitaminů je spirulina bohatá na vitamíny skupiny B, C, E a H. Z minerálů pak spirulina obsahuje celé spektrum stopových prvků, např. draslík, fosfor, jod, chrom, lithium, hořčík, mangan, selen, vápník, zinek, železo.
Pro kvalitní spirulinu je nutný enormní přebytek světla. Kvalitní spirulina se pozná podle velmi tmavé barvy - přebytku chlorofylu.
Schválená zdravotní tvrzení pro spirulina:
Antioxidant
Normální hladina cukru v krvi
Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
Tonus, vitalita
Kontrola tělesné hmotnosti
Přirozená obranyschopnost
Svalová hmota - hubnutí
Užíváni: čajovou lžičku prášku spiruliny rozmícháme v malém množství vody (štávy, džusu) a vypijeme. Pro maximální účinek je vhodné užívat 3 x denně po dobu 3 týdnů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.