Modré nebe - Zelený Čaj s květem pomerančovníku a chrpy
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Kvalitní sorta zeleného čaje z Yunnanu, květů pomerančovníku a chrpy.
Kategorie: | Čaje a příslušenství |
---|
Modré nebe. Směs - kvalitní sorta zeleného čaje z Yunnanu, květů pomerančovníku a chrpy.
Příprava: čajovou lžičku směsi přelijeme horkou vodou o teplotě cca 80°C a necháme louhovat max. 3 minuty.
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.
Doporučená příprava:
Půl čajové lžičky mletého čaje přelijeme 250 ml vody o teplotě 85 °C, necedíme a podáváme.
Základní pravidla pro přípravu zeleného čaje
Možnosti přípravy zeleného čaje jsou téměř nevyčerpatelné. ale přesto je dobré dodržet několik základních pravidel pro jejich přípravu.
• Zelený čaj se nespařuje. Čaj zaléváme uvařenou vodou, která zchladla na teplotu 60 až 80°C
• Kvalitní lístky můžeme zalít vícekrát. Při každém dalším nálevu ale zvýšíme teplotu vody nebo prodloužíme dobu louhování.
• Doba louhování je různá, od 30 sekund do několika minut. Záleží na konkrétním druhu čaje.
Příliš horká voda způsobí hořkost čaje, což je způsobeno vylouhováním tříslovin a dalších substancí. Naopak čaj zalitý chladnou vodou má zase chuť mdlou. Vylouhovaný čaj pak postupně naléváme po troškách do šálků, aby se tím zaručila stejná kvalita nápoje. Pokud máme chuť, můžeme čajové lístky v konvičce přelít podruhé. Tentokrát bude doba louhování kratší díky již nabobtnalým lístkům. Druhé přelití prý dělá čaj ještě lepším. Platí to ovšem pouze pro zelený čaj. Mezi prvním a druhým přelitím by nemělo být velké časové rozpětí.
Zákonné zařazení: Čaj pravý zelený
Složení: Zelený čaj pravý, kvšty pomerančovníku, kvšty chrpy
Země původu: EU, Yunnan, China
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.