Gruzínský mletý čaj
Kategorie: | Černé čaje |
---|
V Gruzii je pěstování a zpracování čaje nedílnou součástí kultury. Při nadvládě SSSR však došlo k určitému úpadku. Nyní se gruzínské čaje opět vracejí do oka čajomila, produkce roste a zakládají se nové čajové plantáže.
Gruzínský čaj, jejž vám zde představujeme, je mocný svým zpracováním a je velmi populární. Čaj je namletý na jemný prášek. Díky tomu ho lze připravit jako rychlovku bez cedění. Jednoduše dáte lžičku do hrnečku, zalijete vařící vodou a necháte spadnout ke dnu. Tento čaj je vynikající alternativou kávy. Samozřejmě ve vysoké kvalitě, kterou u pytlíkových čajů marně hledáme.
Čaj je červenohnědý, má květinové aroma s náznakem medu. Má lehce svíravou, nasládlou chuť.
Tradiční příprava: Jednu čajovou lžičku přelijeme 250–300 ml horké vody o teplotě 90–95 °C. Louhujeme 2–4 min., dokud čaj nesedne ke dnu. Tento čaj je jednonálevový, je vhodný jako rychlý čaj k dobré snídani nebo jako odpolední čaj.
Zákonné zařazení: Čaj pravý černý
Složení: 100% Gruzínský mletý čaj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.