Vietnamský černý mletý čaj
Kategorie: | Černé čaje |
---|
Vietnamský mletý černý čaj řadíme do střední třídy. Jedná se o hrubě mletý prášek, jehož výhodou je příprava bez cedění. Nálev poskytuje decentní zaoblenou nevtíravou chuť, kterou se můžete nechat těšit každý den, a to i na cestách.
Černé čaje mají obecně silnou chuť a výrazné aroma. Jedná se o čaje fermentované. Proces fermentace zbarvuje listy rostliny Camellia sinensis a probouzí v nich typickou chuť a vůni, zároveň prodlužuje jejich trvanlivost. Ve východní Asii se černému čaji také říká červený čaj.
Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce.
Doporučená příprava:
Půl čajové lžičky mletého čaje (2 g) vložíme do hrnečku a přelijeme 250 ml horké vody těsně pod bodem varu. Z tohoto čaje lze připravit jeden nálev. Po zalití počkáme, až se čaj usadí na dno a poté podáváme.
Zákonné zařazení: Čaj pravý černý
Složení: 100% Vietnamský mletý čaj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.