Bílý pepř mletý
Bílý pepř je více jasné, pepřové chuti, než pepř černý, ideální k ochucení bílého masa, drůbeže, omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek.
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|
Pepř bílý vzniká oddělením červené slupky zcela zralých bobulí., ze kterých je namáčením odstraněno oplodí a dále se pak suší jen semena.
Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy
Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť, je více jasné, pepřové chuti, než pepř černý.
Použití v kuchyni: k ochucení bílého masa, drůbeže, omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami
Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Považuje se za jedno z nejpopulárnějších koření.
Složení: Pepř (Piper album Fruct, Pulv.).
Uchovávejte v chladu, suchu a tmavě.
Vlastnosti: Žádné nutriční hodnoty nejsou vyžadovány.
Země původu: Indie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.