Červená škumpa mletá - Sumach, Gewürzgarten 120g

Lehce nakyslá, ovocná chuť se požívá na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže a na masité pokrmy - kebab.

Můžeme doručit do:
25.4.2025
1 - 3 dny
Kód: 19290
Značka: Bosfood
199 Kč

Škumpa - sicilský cukr. Lehce nakyslá, ovocná chuť se požívá na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže.

Škumpa se získává z plodů škumpy koželužské, která je příbuzná známému stromu škumpy.

Použitá část rostliny: umleté plodové palice keře Škumpa Koželužská

Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).

Chuť je lehce nakyslá, ovocná.

Škumpa má velký význam v arabské kuchyni. Kyselá a natrpklá chuť. Škumpa (Sumah - sumac, barvířský strom, sicilský cukr) je v Turecku a Íránu velmi populární stolní koření, mleté plody se používané sypané velkoryse na různé pokrmy, zejména rýži a eintopfy z rýže. Smíchaná s čerstvě nakrájenými plátky cibule je zajímavým předkrmem. S kořením Škumpa lze dobře kořenit turecké fast food speciality jako je například kebab, aj. speciality.

Díky vysokému obsahu tříslovin je škumpa vhodnou přísadou do tučných pokrmů, protože podporuje trávení a zamezuje průjmu.

Složení: Škumpa  - mleté plody

Skladujte v chladu, suchu a chráňte před světlem.
Charakteristika: Není třeba uvádět žádné nutriční hodnoty.
Alergeny: obiloviny, vajec, arašídy, ořechy, lupina, mléko, sója.
Země původu: Německo

Balení: 120 g, sklo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola