Hřebíček mletý, Madagaskar
Mleté, sušené květy hřebíčkovce vonného. Přispívá k udržení normálního trávení a chuti k jídlu.
Kategorie: | Koření jednodruhové |
---|
Hřebíček mletý. Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného.
Hřebíček je silně aromatické koření s velmi výraznou kořeněnou, až palčivou chutí. Přispívá k udržení normálního trávení a chuti k jídlu.
Ve stomatologii lokálně znecitlivuje a tím snižuje bolestivost zubního nervu, pomáhá tišit bolesti zubů a dásní.
Kompot, punč, svařené víno a vánoční čaje si bez intenzivní ovocno-ostré, peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Přesto existuje mnoho chutných kreací s hřebíčkem, které u nás nejsou tak známé. Kdo vaří arabskou kuchyni, měl by mít hřebíček určitě doma. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží. Kromě toho je hřebíček důležitou součástí prášku pěti koření a aromatické garamské směsi koření Masala.
Hřebíčkovec kořenný (Syzygium aromaticum) je stálezelený tropický strom ceněný pro nerozvitá květní poupata, která jsou užívána jako koření jménem hřebíček.
Zdravotní tvrzení týkající se této léčivé rostliny ve formulaci předložené Evropské komisi ke schválení (on hold): Antioxidant. Normální činnost kardiovaskulárního systému - oběh - prokrvení. Normální trávení - chuť k jídlu. Libido. Normální funkce dýchacího systému.
Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.
Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.
Složení: 100% hřebíček mletý
Země původu: Madagaskar
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.