Jablečný pektin
Čistě přírodní pektin z citrusových plodů bez přidaných látek. Želírovací schopnost: 149°SAG, nemění chuť ovoce, k zahuštění marmelád a džemů s vysokým obsahem cukru, kde nad 59% tvoří rozpustný pevný podíl.
Kategorie: | Koření |
---|
Jablečný pektin - čistě přírodní pektin
Vzhled a barva: nažloutlý prášek, nemění chuť ovoce a hotový džem má příjemnou vůni a skvělou konzistenci
Želírovací schopnost: 149°SAG
Použití: k zahuštění marmelád a džemů s vysokým obsahem cukru, kde nad 59% tvoří rozpustný pevný podíl.
Získávání: pro výrobu pektinu se používá zbytek ovoce z přípravy džusů, zejména kůra z vymačkaných citrusů (až 30%) nebo dřeň a slupka jablek.
Recept na výrobu džemu: pro výrobu budete potřebovat 7 - 10g (asi 4 lžičky) pektinu na 1 kg ovoce. Pektin smíchejte s 3 - 4 lžičkami cukru, přidejte k již předem rozvařenému ovoci a povařte cca 5 minut.
Dle chuti přidejte 300 - 500g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.
Nutriční hodnoty ve 100g:
energie: 190-250 kcal/798-1050 kJ
bílkoviny: max. 1%
saharidy: 15 - 25%
tuky:max. 1%
vláknina: 65 - 75%
Země původu: Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.