Kari Madras
Kari Madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť Kari Madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Složení: Koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškát...
Kategorie: | Koření |
---|
Kari Madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť Kari Madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.
Složení: Koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškátový květ, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, pepř černý, regulátor kyselosti – kyselina citronová.
Použití:
Kari je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do zeleninových polévek, luštěnin, omáček, ale i k ochucení zeleninových směsí, kuskusu, ryb nebo králičího masa.
Madras kuře
Na dvě porce potřebujeme:
- 500 g kuřecích prsou/stehen,
- 2 střední cibule,
- 4 rajská jablíčka,
- 1 ks zázvoru,
- 4 stroužky česneku,
- lžičku soli,
- 2 polévkové lžíce Kari Madras,
- 1 polévkovou lžíci Garam Masala.
Postup: Na lžíci másla orestujeme pokrájenou cibuli, zázvor a česnek – při 100 °C cca 10 min. Poté přidáme rajčata, směs koření Kari Madras a důkladně promícháme. Přidáme maso pokrájené na malé kousky. V případě použití kuřecích stehen doporučujeme stehna 20 min. povařit a do omáčky přidat obrané maso natrhané na kousky. Vaříme dalších 20–30 min. při 100 °C. V posledních 15 min. přidáme polévkovou lžíci Garam Masala. Madras kuře podáváme s rýží basmati nebo čerstvým chlebem.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.