Kari thajské
Kategorie: | Koření |
---|
Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři.
Složení: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule.
Použití:
Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách.
Na Thajské kuřecí kari potřebujeme:
- 2 ks šalotky nebo 1 cibuli,
- 1 ks citronové trávy – lemongrass,
- 1 lžíci rostlinného oleje,
- 2 polévkové lžíce thajského kari,
- 4 ks kuřecích prsou (na kostičky),
- 1 polévkovou lžíci rybí omáčky,
- 1 lžičku cukru (nejlépe hnědého),
- šťávu z limetky,
- 400 ml kokosového mléka,
- 20 g koriandru.
Postup: Na pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme šalotku nakrájenou na kostičky a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme kuřecí kousky, koření, rybí omáčku, kokosové mléko. Přivedeme k varu a na mírném ohni ponecháme 15 min. – pozor, nezakrýváme. Ke konci varu ochutnáme a dle chuti dochucujeme thajským kari kořením či koriandrem. Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.