Shio Koji - kapalná koji sůl 500ml
Shio-koji je již po staletí oblíbenou příchutí jídla v Japonsku. Koji je rýže fermentovaná houbami (Aspergillus oryzae), která může být použita jako zdravá alternativa slané nebo sójové omáčce či koření.
Kategorie: | Koření |
---|
Shio-koji je již po staletí oblíbenou příchutí jídla v Japonsku. V Evropě a Americe je zatím velkou neznámou.
Koji je rýže fermentovaná houbami (Aspergillus oryzae), která může být použita jako zdravá alternativa slané nebo sójové omáčce či koření. Shio-koji lze použít pro všechny druhy masa, ryb, tofu a zeleniny. Tekutá rýžový slad, solený.
Dá se přirovnat k využití kvasinek a bakterií k výrobě piva, vína nebo sýra. Je to docela snadné. Spóry houby se smíchají s dušenou rýží a skladují se několik dní při 50 °. Škrob v rýži se přeměňuje na cukr, přičemž se uvolňují mastné kyseliny, aminokyseliny a přírodní glutamát. Tato forma Koji se v Japonsku nazývá Kome Koji. Pokud při výrobě přidáte mořskou sůl, získáte Shio-Koji. Cukr a sůl obsažené v Shio Koji ještě více zvýrazňují chuť jídla. Tato chuť, my Němci bychom řekli „vydatná“, se v Japonsku nazývá umami. Shio-Koji lze použít pro všechny druhy masa, ryb, tofu a zeleniny.
Složení: rýžový slad, voda, sůl, alkohol.
Obsahuje alkohol.
Skladovat v chladu, suchu a chránit před světlem.
Po otevření uchovávejte v chladničce.
Výrobek z Japonska.
Odpovědný podnikatel: JFC Deutschland GmbH
Kalorická hodnota 651 kJ / 153 kcal
Tuk 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 37 g
z toho cukry 30 g
Bílkoviny 1,6 g
Sůl 14,4 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.