Tonka Fazole celé 100g
Aroma připomíná kořeněnou vanilku, nugát a ořechy, je velmi silné, k ochucení zmrzliny, pudinku nebo soufflé, použití v mnoha receptech francouzské kuchyně, včetně slaných pokrmů.
Kategorie: | Koření |
---|
Tonka fazole (Dipteryx adorata), někdy nazývané tonka boby (bean), jsou fermentovaná semena stromu silovoň obecný, který roste ve Střední Americe a na severu Jižní Ameriky. Tonka se v historii používala v parfumerii a tabákovém průmyslu jako náhražka vanilky. Dnes se dováží většinou z Venezuely a Nigérii. I přes svůj název se nejedná o druh bobu, ale koření s velmi specifickým aroma.
Tonka fazole, fermentovaná semena původem ze severu Jižní Ameriky. I přes svůj název se nejedná o druh bobu, ale koření s velmi specifickým aroma. Tonka fazole lze použít podobně jako vanilku k ochucení zmrzliny, pudinku nebo soufflé a jsou použity v mnoha receptech francouzské kuchyně.
Aroma tonky po nastrouhání připomíná kořeněnou vanilku, nugát a ořechy, je velmi silné, proto pro dochucení stačí použít jen velmi malé množství.
Jejich vůně je sladká a velmi aromatická. Mají mírně nahořklou chuť (připomínající hořké mandle). Nádech aroma fazole tonka bohatě postačí k tomu, aby propůjčily exotický ráz sladkým i slaným pokrmům.
Během skladování může dojít k vytváření bílých krystalů na povrchu bobů. Tyto krystalky nejsou na závadu, jedná se o přirozený proces během skladování, nemá vliv na kvalitu bobů.
Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této rostlině.
Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.
Složení: Tonka (Dipteryx adorata).
Tonka fazole obsahují přirozeně velmi vysoké množství kumarinu (nesmí překročit 5 mg / kg), takže prosím použijte tyto fazole velmi šetrně.
Skladujte v chladu, suchu a chraňte před světlem.
Alergeny: gluten, ořechy, vejce, lupina, sója, mléko.
Obsah: 100g
Země původu: Brazilie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.