Jablečný pektin Fruit NH - přírodní želírovací činidlo Sosa 500g
Přírodní jablečný pektin, želírovací činidlo vhodné při výrobě tradičních ovocných želé, marmelád a džemů z ovocných pyré, ovocných šťáv, ovocných kousků a směsí.
Kategorie: | Molekulární kuchyně |
---|
Apple Pektin je přírodní jablečný pektin, želírovací činidlo vhodné při výrobě tradičních ovocných želé, marmelád a džemů z ovocných pyré, ovocných šťáv, ovocných kousků a směsí.
E440(ii) - Amidovaný pektin neboli Aminopektin se liší od pektinu E440(i) výrobou a vlastním složením, viz. níže. Pektiny se běžně vyskytují v přírodě, především v ovoci (jablka, citrusy). Díky svojí želírující povaze jej najdeme v mnoha potravinách, kde funguje jako stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a pojidlo. Nejvíce známé použití je v marmeládách a džemech. Pektin je možné také koupit jako samostatnou látku, většinou ve směsi s cukrem, která se používá pro domácí výrobu marmelád. Dále se používá například v sirupech, zmražených potravinách, zmrzlině, dresingu, želé bonbónech, jogurtových nápojích a nebo jako náhražka tuku v pekařských výrobcích.
Jablečný pektin od Sosy je osvědčený přírodní želírovací prostředek pro výrobu klasických ovocných želé z ovocných šťáv, marmelád, džemů a pyré z čerstvého ovoce.
Ztužovadlo Složení: amidovaný pektin E440ii, sůl, stabilizátor: disodium difosfát E450i, dextróza, antioxidant: fosforečnan vápenatý E341iii.
Dávkování: 20 g / kg.
Skladujte v suchu, chráňte před světlem.
Charakteristika: Neobsahuje žádné nutriční hodnoty.
Alergeny: Mléko.
Odpovědní podnikatelé: Sosa Ingredients S.L., Pol.Ind. Sot dAluies s/n, 08180 Moia, Catalunya, Spanien.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.