Kakaové boby celé, nepražené Bio, Criollo 500g
Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě.
Kategorie: | Tradiční Peruánské receptury |
---|
Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě. Rozdrcené boby lze použít k dochucení müsli, koktejlů, jogurtu, kaší a dalších studených a teplých jídel.
Kakaové boby jsou výchozí surovinou při výrobě čokolády. Většina z nás vnímá čokoládu jako nutné nezdravé mlsání – nutné proto, že čokoláda tvoří až 1 % spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou nezanedbatelné.
Cítíte se dobře po pozření čokolády? Čokoláda je již ředěna, vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakao - neředěná čokoláda.
Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Při prvním okusení budete cítit silnou výraznou čokoládovitost, avšak beze stop sladkosti.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 2 767 kJ/652 kcal
Bílkoviny: 12,6 g
Sacharidy: 22,15 g
- z toho cukry: <0,7 g
Tuky: 56,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 33,0 g
Vláknina: 25,6 g
Sůl: 0 g
Surovina pro individuální použití
Složení: 100% kakaové boby celé nepražené neloupané v BIO a RAW kvalitě. Odrůda Criollo.
Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: Peru.
Vyrobeno v EU.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.