Černá rýže lepkavá 1kg
Připravit z ní můžete ale i klasické české nákypy či rýžovou kaši s lyofilizovaným ovocem a ořechy. Lepkavou rýži ale můžete použít jako přílohu k masu, pikantním pokrmům či v kombinaci s mořskými plody.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Složení: černá lepkává rýže.
Tradičně se jí lepkavá rýže rukama. Vytvoří se z ní kuličky, kterými pak nabíráte omáčky nebo pokrmy. V kuchyni z ní tak můžete vytvořit nejen zajímavé pokrmy, ale zároveň vyzkoušet pro nás netradiční způsob konzumace jídla.
jak použít lepkavou rýži
Vyzkoušejte tradiční thajský dezert z lepkavé rýže s kokosovým mlékem, mangem a sezamovými semínky. V asijské kuchyni se bez ní neobejdete při přípravě koláčků, knedlíčků a různých variací rýžových pudinků.
Připravit z ní můžete ale i klasické české nákypy či rýžovou kaši s lyofilizovaným ovocem a ořechy. Lepkavou rýži ale můžete použít jako přílohu k masu, pikantním pokrmům či v kombinaci s mořskými plody.
Příprava: Přidejte 1 šálek rýže (175 gramů) a dvakrát opláchněte. Přidejte 1,5 šálku vody (338 gramů). rýžovar zapněte. Když se automaticky vypne, nezvedejte kryt okamžitě, duste asi 10 minut
Černá rýže je označována za superpotravinu. Má černo fialovou barvu a je méně známá než hnědá nebo divoká rýže, důvodem je pravděpodobně fakt, že černou rýži požívala pouze čínská královská rodina. To nám potvrzuje i její lidový název "zakázaná rýže".
Rýže je zdrojem antioxidantů, esenciálních aminokyselin, vitamínu E, B1, B2, B9, vlákniny, bílkovin, sacharidů, zinku, vápníku, fosforu a železa.
Nutriční hodnoty na 100g Energie 354 kcal, Tuk 3,9g ( nasycené 0,7g), Sacharidy 69g (cukr 0,9g), protein 8,7g, sůl 0g, vlákniny 3,2g
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Země původu: Thajsko.
Balení: 1 kg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.