Černý rybíz celý mrazem sušený (lyofilizovaný) 500g
Vysoký obsah vlákniny a manganu, který přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normálnímu stavu kostí, tvorbě pojivových tkání a k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Hluboce zmražené a vysušené bez přidaného cukru a konzervačních látek bez přidaných barviv zdroj vlákniny zachovává chuť, vůni, barvu, vitamíny a dakší prospěšné látky pro organismus.
Černý rybíz je bohatým zdrojem nejen vitamínu C, (ze 100 g černého rybízu lidské tělo získá až 30 mg vit. C), ale i vitamínu P a z hlediska obsahu bioaktivních flavonoidů ho předstihují pouze ostružiny, maliny, lékořice, šípky a plody rakytníku. Obsahuje pektiny a významné množství resveratrolu. Černý rybíz řadíme mezi rostlinné antioxidanty. Charakteristickou vůni dávají bobulím a listům černého rybízu některé složky, hlavně éterické silice.
Mrazem sušený černý rybíz má vysoký obsah vlákniny a manganu, který přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normálnímu stavu kostí, tvorbě pojivových tkání a k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Černý rybíz je výborným zdrojem vitamínu C a chromu, který má vliv na metabolismus makroživin a normalizuje hladinu glukózy v krvi.
Země původu: Německo
Bez lepku
Bez přidaného cukru
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1 202 kJ/287 kcal
Bílkoviny: 7,6 g
Tuky:6,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 59,6 g
- z toho vláknina: 20 g (80 %)*
- z toho cukr: 39,6 g
Sodík: 0,01 g
Draslík: 897 mg (44,85 %)*
Fosfor: 161 mg (23 %)*
Hořčík: 141,6 mg (37,76 %)*
Chrom: 50 µg (125 %)*
Jod: 300 µg (200 %)*
Mangan: 2,9 mg (145 %)*
Měď: 0,7 mg (70 %)*
Molybden: 50 µg (100 %)*
Vápník: 220,15 mg (27,52 %)*
Železo: 3,95 mg (28,21 %)*
Vitamin A: 150 µg (18,75 %)*
Vitamin B5: 1,1 mg (18,33 %)*
Vitamin C: 89,65 mg (112,06 %)*
Vitamin E: 15,5 mg (129,17 %)*
* DDD – doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy
Vitamín C přispívá k přirozené tvorbě kolagenu. Kolagen je důležitý pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže i zubů. Dále přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Zvyšuje vstřebávání železa.
Černý rybíz obsahuje také dostatečné množství vitamínu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení: 100% černý rybíz, mrazem sušený, bez přísad a konzervačních látek.
Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.