Cizrnová mouka TRS 1kg
Bezlepková, diabetická, s omezením solí, nízkokalorická, bez cholesterolu, s vysokým obsahem vlákniny. Vhodné jako základ pro polévky, omáčky, přísadu do luštěninových, zeleninových jídel.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Cizrnová mouka je základem tradiční indické kuchyně. Hojně využíváná pro výrobu zákusků, na sladké pokrmy, knedlíky nebo Farinata. V jižní Itálii se připravují často zapečené s olivovým olejem a rozmarýnem jako focacce di ceci al. Mouku lze použít jako základ pro polévky nebo jako přísadu do luštěninových a zeleninových směsí, při zahušťování.
Cizrna je využitelná při mnoha druzích diet: bezlepková, diabetická, s omezením solí, nízkokalorická, bez cholesterolu, s vysokým obsahem vlákniny. Má vysoký podíl karbohydrátů, ale žádné glukeny. Cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Chutí připomíná oříšek.
Doporučuje se zvláště pro děti, těhotné ženy a celiaky. Kvalita semen je daná vysokým obsahem sacharidů, bílkovin a vlákniny. Díky vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná pro děti a těhotné ženy, pro diabetiky a celiaky.
Cizrna - (římský hrách, cícer, chickpea) luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Je dobrým zdrojem bílkovin a vlákniny. Z minerálních látek obsahuje nejvíce draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. Z vitamínů v ní najdeme zejména karoten a kyselinu listovou.
Složení: cizrna (římský hrách) bez přísad
Výživové hodnoty
Kalorie 311
% Denní hodnoty*
Tuky 2,7 g 4 %
Nasycené tuky 1,0 g 5%
Sůl 0,1 g 2%
Sodík 0,0 g 0%
Sacharidy 50,0 g 19%
Cukr 4,2 g 5%
Bílkoviny 21,7 g 43%
Země původu: Indie
Balení 1 kg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.