Kajenský Pepř, Cayenne (Chilli) mletý
Chilli podporuje normální funkci žaludku a kontroluje tělesnou hmotnost, podporuje růst vlasů, metabolismus tuků a sacharidů, zahřívá.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Podporuje normální funkci žaludku a kontroluje tělesnou hmotnost, podporuje růst vlasů, metabolismus tuků a sacharidů, zahřívá.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.
Kajenský pepř patří mezi mírně pálivé chilli, které udělá zajímavým každý připravovaný pokrm. Vůně kajenského pepře je silně papriková, štiplavá a plná. Chuť je příjemně pálivá, pomalu se rozprostírající. Za paprikovou chutí se ukrývá náznak hořkosti.
Chilli přispívá k udržení normálního zdraví žaludku, podporuje růst vlasů a působí jako antioxidant. Má vliv na metabolismus tuků a sacharidů, snížení příjmu kalorií, je vhodné při kontrole hmotnosti. Podporuje termogenezi – zvyšování produkce tepla.
Použití: Kajenský pepř je středně pálivé chilli, které se nejčastěji přidává do omáček (např. guláše), do horkých polévek, ale i nápojů. Velice oblíbený je při nakládání utopenců, hermelínů a jiných sýrů, také při přípravě masitých pokrmů.
Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách.
Hlavní léčivé vlastnosti kajenského pepře pochází ze složky, která se nazývá capsaicin. Je to ingredience, která dodává paprikám onu pálivost. Papriky všeobecně obsahují od 0- do 1,5% capsaicinu. A podle toho se měří i stupně pálivosti a určuje es její požití. Čím je paprika pálivější, tím více capsaicinu obsahuje. Pálivost se u chilli měří v tzv. Scovillových jednotkách (SHU), kde se měří právě obsah capsaicinu (0,01 % capsicinu = 1500 SHU). Sladké druhy se počítají do 5000 SHU a nejpálivější papričky dosahují až 350000 SHU. Capsaicin nejenom dodává paprice pálivost, podporuje normální funkci žaludku a kontroluje tělesnou hmotnost. Dalšími složkami jsou vitamin E a vitamin C a karotenoidy.
Pálivost: 45 000 SHU
Složení: 100% Chilli kajenský pepř.
Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.