Kitchen King, směs koření 100g
Opravdový král v kuchyni. Kombinace indického koření vhodná k dochucení všech zeleninových jídel a zeleninových směsí.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Opravdový král v kuchyni. Směs je vhodná do všech druhů pokrmů, zvláště do zeleniny, polévek.
Kombinace indického koření vhodná k dochucení všech zeleninových jídel a zeleninových směsí.
Složení: koriandr, římský kmín, chilli, turmerik, černý pepř, hřebíček, řecké seno, sůl, muškátový oříšek, zázvor, kardamom, skořice, bobkový list, fenykl, kmín, hořčičné semínko, česnek, cibule, muškátový květ, zelený kardamom, asafoetida.
Složení: koriandr, římský kmín, červené chilli, kurkuma, černý pepř, listy pískavice, mango prášek, hořčičné semínko, fenykl semeno, kardamom, sušená cibule, sušený česnek, hřebíček, muškátový oříšek, kmín, asafoetida.
Obsah: 100 g
Země původu: Indie
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1209 kJ / 289 kcal
Tuky 12 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 32 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 13,2 g
Sůl 3.5 g
Recept na zeleninovou směs - Brambory, hrášek a sýr:
Ingredience: 200g Tofu, 2 cibule, 2 rajčata, 4 oloupané brambory, 1/2 hrnku hrášku,
Postup přípravy:
1. Tofu nakrájíme na malé kostky a osmažme na tuku (ghee) do zlatova, dáme stranou
2. Nakrájenou cibuli osmahneme na tukua snecháme zesklovatět.
3. Přidáme 2 oloupaná, nasekaná rajčata a podusíme asi 2 minuty.
4. Přidáme 3 lžičky koření Kitchen King, můžeme ještě dochutit solí a ½ lžičky Deggi Mirch, krátce povaříme
5. Přidáme brambory nakrájené na kostky a dusíme na mírném ohni do měkka.
6. Nakonec vložíme osmažený sýr tofu, necháme prohřát, stáhneme z ohně a posypeme listovým špenátem (rukolou, bylinkami) a podáváme.
Recept - Vajíčková masala:
Ingredience: 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 2-3 zeleného kardamonu, ½ skořice, ½ lžičky kmínu, špetka koření hing, 1 velkou cibuli, 1 lžíce nasekaného česneku nebo pasty, 1 lžíce nasekaného zázvoru nebo pasty, ½ lžičky čerstvého chilli (dle chuti), ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky chilli v prášku (dle chuti), 2 lžičky koriandru v prášku, 2 lžičky kuřecí masaly, 1 lžička koření kitchen king (volitelné), ½ lžičky kmínu v prášku, ½ lžičky garam masaly, ½ hrnku rajčatového protlaku (může být čerstvá), sůl podle chuti, 8-10 ks vařených oloupaných vajec
Na ozdobení: ½ hrnku nasekaných listů koriandru.
Posstup přípravy: Uvaříme si vajíčka v hlubokém hrnci s dostatečným množstvím vody a oloupeme. Poté si kolem vajíčka uděláme ne příliš hluboké zářezy. Opravdu neděláme příliš hluboké zářezy, jinak se nám vejce zlomí. Rozehřejeme si olej na pánvi se špetkou kurkumy v prášku a osmažíme si vařená vajíčka středně dozlatova. Nakrájíme si cibuli, chilli, zázvor a česnek nebo můžeme použít mixér, abychom neměli příliš velké kousky v masale. Olej v pánvi necháme zahřát na střední teplotu, přidáme HING, bobkový list, hřebíček, skořice, zelený kardamom a kmín. Jakmile nám začne kmín „prskat“ a hnědnout, přidáme si cibuli a orestujeme asi minutu. Poté přidáme nasekaný zázvor a česnek a smažíme do zhnědnutí. Přidáme následující koření v prášku: kurkumu, chili, koriandr, kuřecí masalu, kitchen king a kmín. Smažíme další minutu na nízké teplotě. Přidáme rajčatový protlak nebo nakrájená čerstvá rajčata a sůl. Promícháme a vaříme po dobu 6-8 minut. Podle potřeby přidáme vodu, garam masalu a vaříme další 2-3 minuty. Přidáme vařená a osmažená vajíčka do omáčky. Vaříme dohromady ještě dalších 6-7 minut na nízké teplotě. Ozdobíme čerstvými nasekanými lístky koriandru a podáváme horké. Nezapomeňme vytáhnout suché koření. (jako je skořice, hřebíček atd.)
Omáčku vaříme zvlášť a pak do ní přidáme vejce těsně před servírováním jídla. Pokud máte rádi kokosovou chuť můžete do omáčky přidat kokosové mléko a nakonec se přidají vajíčka. Vzikne nám krémovější omáčka.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.