Kurkuma - Haldi celá 50g
Jedinečná štiplavá chuť kurkumy zlepší chuť a přidá barvu tradiční indické masale, zeleninovým a rýžovým pokrmům. Kurkuma má nejen široké využítí v gastronomii, ale je také velice uznávaná celostní a ájurvédskou medicínou.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Kurkuma, nazývaná indickým šafránem, byla známa v Evropě už od starověku. Odpradávna se používá v orientální kuchyni pro svojí krásně žlutooranžovou barvu.
Jedinečná štiplavá chuť kurkumy zlepší chuť a přidá barvu tradiční indické masale a rýžovým pokrmům. Kurkuma má nejen široké využítí v gastronomii, ale je také velice uznávaná celostní a ájurvédskou medicínou.
Použití: Kurkuma má široké uplatnění. Používá se např. do polévek, omáček, salátů, rýže, pomazánek, také do sladkých jídel, moučníků a jogurtů. Kurkuma má velmi specifickou dřevitou vůni a chuť. Je základem směsí pro kari koření. Můžete ji použít do zeleninových i masitých pokrmů, k drůběži i rybě, do rizota apod. Barví silně na žluto.
Kurkuma se nejčastěji používá jako koření, její spektrum užití je však mnohem širší. Pozitivně působí na uchování zdraví kloubů a kostí. Přispívá k dobrému trávení. Má vliv na obsah tuku v játrech a normální činnost jater. Podporuje správnou funkci krevního oběhu, kardiovaskulárního a dýchacího systému. Dokázány jsou i účinky na činnost nervové soustavy a duševní rovnováhu. Je označována jako antioxidant. Příznivě působí na imunitní systém a na zdravý vzhled pleti.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Složení: 100% kurkuma kořen.
Obsah: 50 g
Baleno: Velká Británie
Země původu: Indie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.