Makadamové (Macadamia) ořechy natural 1000g
Výjimečné, velmi jemné a chutné ořechy s obsahem vlákniny, hořčíku, thiaminu, fosforu a železa.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Makadamové ořechy nejsou nadarmo označovány za krále mezi oříšky. Není oblíben jen kvůli jeho krémové chuti, ale také díky jeho výjimečné nutriční hodnotě, avšak patří mezi nejdražší ořechy na rhu. Všechny ořechy jsou bohaté na vitamíny skupiny B a vitamín E, také na minerální látky jako například draslík, hořčík, vapník, fosfor a železo.Většina ořechů neobsahuje cholesterol. Je prokázáno že oříšky mají blahodárný vliv na funkci mozku a jejich olej napomáhá zmírňovat projevy stárnutí. Oříšky jsou vhodné k přímé konzumaci, ale lze z nich vytvořit výtečné oříškové mléko.
Makadamové ořechy (také puma či queenslandské ořechy) jsou považovány za velmi jemné a chutné ořechy. Mají vysoký obsah vlákniny.
Obsažený thiamin má vliv na normální činnost srdce.
Hořčík přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na činnosti nervové soustavy a svalů, syntéze bílkovin a procesu dělení buněk.
Fosfor přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a k normální funkci buněčných membrán.
Železo ovlivňuje tvorbu červených krvinek a hemoglobinu, přenos kyslíku v těle, podporuje imunitní systém.
Složení: 100% Makadamové ořechy – jádra, bez přísad a konzervačních látek. Alergen: Suché skořápkové plody
Země původu: Austrálie
Obsah: 1000 g
Skladování: Temné, suché místo, při teplotě 15 - 18 oC.. Pečlivě uzavírejte.
Země původu: Austrálie
Alergeny: Skořápkové plody (makadanové ořechy).
Může obsahovat stopy arašídů a semen.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 2822 kJ / 672 kcal
Tuky 60 g
z toho nasycené 8 g
Sacharidy 6 g
z toho cukry 5 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.