Manioková (Cassava, tapioka) mouka pražená Yoki 500g
Maniok obsahuje sacharidy, 1-2% dusíkatých látek, vitamíny a minerální látky, bezlepková, zajišťuje nezbytnou vazbu v omáčkách či pudincích bez ovlivnění chuti.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Společnost Yoki zahájila v roce 1960 výrobu jako rodinný podnik a je nyní jedním z nejoblíbenějších značek brazilských potravin a nápojů a zaručuje autentickou brazilskou zkušenost.
Farinha de Mandioca Crua Cassava
Složení: Pražená manioková mouka.
Uchovávejte v chladu a suchu.
Země původu: Brazílie.
Vlastnosti: Bez lepku.
Výživa na 100g
Kalorie 1395 kJ / 333 kcal
Tuk 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 83,33 g
z toho cukr 0 g
Protein 0 g
Sůl 0,05 g
Manioková mouka je vyrobena z kořenů manioku, zajišťuje nezbytnou vazbu v omáčkách či pudincích bez ovlivnění chuti. Manioková mouka je také vhodná pro pečení a je bezlepkovou alternativou ke kukuřičné mouce. Maniok známý také pod názvy cassava, yuca nebo tapioca.
Maniok je víceletý keř o výšce 1 - 3m jehož nejčastěji zpracovávanou částí jsou kořeny. Jedlé kořeny manioku mají poměrně neutrální chuť a je možno je použít jako přílohu k mnoha jídlům. Běžně se vaří a konzumují jako brambory. Je však zpracováván na mnoho jiných způsobů z nichž jeden z nejvýznamnějších je manioková mouka. Tou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku. To ocení zejména lidé trpící celiakií. Manioková mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je vláčnější a méně se drolí. Oblíbené u veganů.
Obsahové látky: vápník, fosfor, draslík, hořčík, zinek, železo, kyselinu listovou a vitamín B. Je přirozeným zdrojem omega - 3 a omega - 6 mastných kyselin. Neobsahuje lepek, má nízký obsah cholesterolu. Maniok obsahuje sacharidy, 1-2% dusíkatých látek, vitamíny a minerální látky. Hlízy manioku jsou bohaté na vápník a vitamín C. Dále obsahují thiamin, riboflavin.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.