Sladkokyselé plody exotického keře moruše černé jsou výjimečné svým výskytem i chutí.
Moruše černá je na rozdíl od moruše bílé méně rozšířená. Celá rostlina je velmi citlivá na mráz, roste proto jen v prosluněných oblastech. Její plody jsou podobné ostružinám a mají svěže vyváženou sladkokyselou chuť. V sušeném stavu mohou svou konzistencví připomnínat sušené fíky.
Jsou bohaté na vitamíny a minerály.
Plody jsou vhodné k přímé konzumaci, nebo pro vytváření domácích sušených oříškových směsí. Jsou neobvyklou a příjemnou alternativou ke klasických rozinkám.
Z výše zmíněných vlastností je zřejmé, proč si černé moruše ve staré Persii vysloužili přízvisko „královské“.
Nařízení ES 1924/2006 o zdravotních tvrzeních a 1169/2011 o léčebných tvrzeních nám neumožňuje na těchto stránkách uvádět více informací k této léčivé rostlině.
Více informací získáte ze seriózních volně dostupných zdrojů na internetu a z kvalitní literatury.
Složení:
moruše černá sušená (100%)
Země původu:
Uzbekistán
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1398 kJ/ 331 kcal
Tuk 3,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
Sacharidy 62 g
z toho cukry 29 g
Bílkoviny 8,6 g
Sůl 0,03 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.