Okra - Ibiškovec jedlý ve slaném nálevu TRS 400g
Okra je součástí mnoha pokrmů z kreolské a asijské kuchyně, s cibuli, rajčaty, k paprikám, kombinují se s kari, koriandrem, oreganem, citronem a octem.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Ibiškovec jedlý - Okra (Abelmoschus esculentus lat.) pochází z Etiopie, patří do rodiny slézokvětých, a nazývá se také jedlý ibišek nebo zeleninový ibišek. Nezralé plody, okra, jsou zejména v Asii a Africe široce využívány jako zelenina. Rostlina poskytuje také vlákna podobná jutě. Lusky jsou v některých částech světa, zejména v Asii a Africe, významnou zeleninou, známou jako okra. Sklízejí se nezralé, konzumují se syrové nebo různým způsobem tepelně upravené.
Složení: Okra (indický zuccinis), voda, sůl, kyselina citronová.
Příprava: Před vařením opláchněte lusky vodou.
Uchovávejte v chladu a suchu.
Výrobek z Indie.
Výživové hodnoty na 100 g / 100 ml
Kalorie 168 kJ / 40 kcal
Tuk 1 g
z nichž nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 3 g
z toho cukru 2,5 g
Vaječné bílé 2,8 g
Sůl 0,1 g
Použití: Obsahuje slizové látky, které se dobře hodí cJedí se syrové nebo vařené a jsou součástí mnoha pokrmů z kreolské a asijské kuchyně. Hodí se dobře k cibuli, rajčatům, paprikám a ve směsi se kombinují s kari, koriandrem, oreganem, citronem a octem.
Příprava syrové okry: Vařené oplodí ibiškovce je mazlavé, aby se tato vlastnost minimalizovala, doporučujeme oplodí vaří vcelku a krátce. Je též možné plodinu rychle osmahnout nebo vařit s kyselými přísadami, jako jsou citrusy, rajčata nebo ocet. Obvykle stačí několik kapek citronové šťávy. Případně se plody nakrájí a vaří dlouhou dobu, díky čemuž se mazlavá hmota rozpustí - tímto způsobem se ibiškovec připravuje například v gumbu, kde slouží jako zahušťovadlo. Nezralé plody lze též sterilovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.