Tandoori masala, TRS 100g
Kořenící přípravek tandoori masala pochází z indické kuchyně a má široké použítí v indické kuchyni.
Kategorie: | POTRAVINY |
---|
Tandoori masala je směs koření ke grilování. Kořenící přípravek tandoori masala pochází z indické kuchyně a má široké použítí v indické kuchyni.
Užití: Koření tandoori masala požívá na kuřecí maso, na rybí maso, na grilování i pečení, a k dochucení omáček
Tandoori masala se vyskytuje se v různých variantách, dle oblastí. Používáme ji ji jak na masa, tak k dochucení masových šťáv i do kuskusu, na rýži a zeleninu. Vždy je lepší,když ji necháte odležet. Při nakládání můžete použít i jogurt nebo zakysanou smetanu a vždy přisolíme.
Složení: koriandr, sůl pískavice řecké seno, kmín, skořice, chilli, pepř, zázvor, cibule, česnek, hořčice, bobkový list, muškátový oříšek, barvivo E124 a E102, kyselina citrónová, hřebíček, muškátový květ a kardamon.
Obsah: 100g
Recept na KUŘE TANDORI v bílém jogurtu
Ingredience: bílý jogurt (běžný kelímek), koření Masala Tandori, sůl, cukr, ocet, česnek, cibuli.
Postup: Rozmícháme bílý jogurt s vrchovatou lžíčku indického koření Masala Tandori, přidáme na špičku nože soli a cukru. Můžeme přidat čenek a cibuli, podle uvážení. Přidáme polévkovou lžíci octa. kuře či jednotlivé kpousky ve směsi obalíme a necháme přrs noc v chladu. Poté grilujeme, nebo pečeme. Do pekáče dáme jen malé množství tuku, aby nedošlo k přichycení masa. Pak už jen počkáme, až bude kuře červené. Báječná chuť kuřete je doplněna dostatečným množstvím sosu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.