Borůvka černá Bio plod
Antioxidant, normální činnost cévní soustavy, zejména kapilárních cév a žil. Uvolňuje od pocitu těžkých nohou, má vliv na hladinu cukru v krvi, metabolismus lipidů a bílkovin, tvorba kolagenu v očích, pro normální stav zraku. Normalizace trávení a stavu žaludeční sliznice a sliznice tenkého střeva.
Kategorie: | Zažívání a vyměšování |
---|
Plod borůvky je nedílnou součástí kulinářství, ale i tradičním fytoterapeutickým prostředkem. Díky antioxidačním a chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci. Sušené borůvky BIO si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé. Nenechte se zmást nízkou gramáží, k výrobě je potřeba několikanásobně větší množství plodů čerstvých. Za tmavou barvu borůvek jsou odpovědná ceněná barviva antokyany.
Borůvka BIO působí jako antioxidant, přispívá k normální činnosti cévní soustavy, zejména kapilárních cév a žil. Uvolňuje od pocitu těžkých nohou, má vliv na hladinu cukru v krvi, metabolismus lipidů a bílkovin. Podporuje tvorbu kolagenu v očích a je doporučována pro normální stav zraku. Plod borůvky napomáhá k normalizaci trávení a stavu žaludeční sliznice a sliznice tenkého střeva.
Tradiční užití:
Jednu lžičku sušených plodů užíváme 3× denně nebo dle potřeby.
Tabulka nutričních hodnot:
Nutriční hodnoty ve 100 g |
|
Energetická hodnota |
1 428 kJ/341 kcal |
Bílkoviny |
2,44 g |
Sacharidy |
80,49 g |
- z toho cukr |
34,15 g |
Tuky |
0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Vláknina |
14,6 g |
Sodík |
0 mg |
* % RHP – Referenční hodnota příjmu
Složení: 100% Vaccinum myrtillus L. BIO
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.